Conform acestui cotidian, care nu citeaza surse, "autoritatile au putea incuraja un fel de acord trilateral, prin care EDF ar fi invitat la masa negocierilor", urmand a primi si filiala belgiana a Suez.

"In loc de a fi fortat sa scape de filiala Distrigaz dupa fuziunea sa cu GDF, grupul Suez pare dispus sa faca in prealabil aceasta cesiune", a afirmat cotidianul Les Echos.

In octombrie 2006 , Suez si GDF au propus Comisiei Europene sa cedeze divizia Distrigaz in totalitate, pentru a elimina ingrijorarile Bruxellesului legate de concurenta. insa aceasta cesiune ar fi intervenit dupa aceasta fuziune, nefiind numit niciun actor interesat in acest sens.

Concret, explica Les Echos, acest nou scenariu ar interveni printr-un "schimb de active intre nou-creatul grup si EDF".

Citeste si:

"Acest nou aranjament, care ar "scadea valoarea Suez cu cateva miliarde de euro, reducand astfel distanta fata de GDF si eliminand in parte problema ridicata de executiv, care refuza sa plateasca mai mult decat ceea ce a fost prevazut in proiect", precizeaza Les Echos.

Cotidianul francez adauga ca presedintele francez Nicolas Sarkozy ar fi "nu indeajuns de convins de aceasta posibilitate, care nu rezolva complet problema paritatii", putand provoca in continuare proteste din partea Comisiei Europene si a guvernului belgian.