Comisia Europeana a deschis doua cazuri antitrust impotriva Electricite de France (EDF) si Suez, motivand ca furnizorii de electricitate dominanti in Franta si Belgia au incercat sa inchida pietele pentru competitori, informeaza NewsIn, citand Reuters.
Executivul european a anuntat ca ambele companii au folosit contractele pe termen lung cu marii clienti industriali si de electricitate pentru a descuraja concurenta.

"Comisia crede ca Electrabel si EDF ar fi introdus conditii exclusive pe termen lung in contractele lor de furnizare de electricitate pentru clientii industriali", se arata intr-o declaratie a executivului UE, care nu da detalii suplimentare. Electrabel, o filiala a Suez, este fostul monopol de electricitate in Belgia si continuasa fie liderul de piata.

Comisia a precizat ca aceste contracte "au ingreunat incercarile noilor furnizori de pe pietele de electricitate de a castiga noi clienti in Belgia si Franta". Executivul UE a spus ca nu dispune de suficiente dovezi relevante pentru a lansa o procedura juridica impotriva celor doua companii, dar ca va continua sa investigheze.

"Am aflat de procedura si vom coopera", a spus o purtatoare de cuvant a Electrabel, care a adaugat ca societatea asteapta detalii din partea Comisiei. Reprezentanta Electrabel nu a comentat la adresa continutului investigatiei. in iunie, principalii utilizatori de electricitate din Belgia au format o alianta pentru a cauta modalitati de scadere a preturilor. Grupul, care se numeste Blue Sky Development, a spus ca pretul la electricitate s-a dublat in ultimii doi ani fara justificari.

Reprezentantii EDF au spus, de asemenea, ca au primit scrisoarea Comisiei si vor colabora. EDF furnizeaza electricitate in Franta, Italia, Germania si Marea Britanie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri