Euro a atins cel mai jos nivel al ultimelor sase saptamani fata de dolar si a ajuns la minimumul ultimelor patru luni fata de yen, pe fondul relatarilor din presa spaniola ca Santander se confrunta cu o expunere in valoare de 2,2 miliarde euro la creditele ipotecare americane, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Lira sterlina a scazut puternic, sub pragul de 2 dolari, dupa ce inflatia pe luna iulie in Marea Britanie s-a dovedit cu mult sub asteptari si sub tinta de 2% a Bancii Angliei, pentru prima data de peste un an. Yenul s-a intarit semnificativ si monedele cu randamente ridicate s-au depreciat, pe masura ce investitorii au renuntat la tranzactiile speculative si din cauza temerilor ca bancile si fondurile de investitii vor afisa pierderi, pe fondul problemelor propagate dinspre piata creditelor ipotecare cu risc ridicat din Statele Unite.

Relatarile aparute in cotidianul spaniol ABC, despre expunerea bancii Santander la sectorul american al creditelor, a slabit moneda unica europeana si a alimentat temerile investitorilor in legatura cu impactul pe care-l vor avea problemele de pe piata ipotecara americana asupra bancilor europene. Baca Centrala Europeana (BCE) a auntat, marti, o noua oferta rapida, care este a parta injectie de capital si are scopul de a alimenta pietele si de a calma investitorii, care se tem de lipsa lichiditatilor.

"Problemele de pe piata creditelor au zdruncinat pietele globale de capital, care asteapta, in prezent, noi vesti proaste. Situatia i-a determinat pe investitori sa parasesca plasamentele riscante", a spus strategul monetar de la Westpac, Geoff Kendrick, citat de Reuters. Euro s-a despreciat, marti, cu 0,3% fata de yen, pana la 160,34 yeni, dupa ce coborase la 159,90 yeni, nivelul minim al ultimelor patru luni, potrivit Reuters.

Moneda europeana a coborat tot cu 0,3% si fata de dolarul american, pana la 1,3571 dolari, dupa un minimum al ultimelor sase saptamani de 1,3564. Lira sterlina a scazut cu 0,6%, pana la 2,0005 dolari, dupa ce inainte s-a tranzactionat cu 1,9995 dolari, de asemenea pragul de jos al ultimelor sase saptamani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri