Grupul bancar a anuntat ca profitul sau pentru primele noua luni ale anului, care va fi afisat pe 8 noiembrie, va fi mai mare decat cel obtinut in aceeasi perioada din 2006, iar rata de crestere este asemanatoare celei din prima jumatate a acestui an.

Cea mai mare banca din Cipru, Bank of Cyprus, a inregistrat o crestere cu 58% a profitului net pentru prima jumatate a acestui an, ca urmare a cresterii solide a creditarii.

Boardul bancii va studia tintele revizuite de profit pe 8 noiembrie si va discuta si posibilitatea platii unui dividend intermediar actionarilor, se mai spune in comunicatul institutiei, citat de Reuters si preluat de NewsIn.

Bank of Cyprus a afisat in primul semestru o crestere a profitul net cu 60% pana la 136,4 milioane lire cipriote (243 milioane euro).

Citeste si:

BoC a fost fondata in 1899 si este liderul de piata in Cipru. Banca ofera servicii de retail si comerciale, dar si de finantare, de factoring, de brokeraj, de asigurari generale si de viata. Bank of Cyprus mai gestioneaza fonduri si ofera servicii de banca de investitii.

Grupul financiar Bank of Cyprus este prezent in Grecia, Australia, Marea Britanie, Insulele Channel, SUA, Canada, Africa de Sud, Rusia si Romania.

Bank of Cyprus este listata la bursele de valori din Cipru si Atena.