Asiguratorul Standard Life a acceptat ca cumpere grupul rival Resolution pentru 4,9 miliarde lire sterline (10,1 miliarde dolari), depasind ofertele concurente si punand capat unei fuziuni planuite a grupurilor Resolution si Friends Provident, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Standard Life a anuntat vineri ca va plati 517 pence pe actiune in numerar si 0,715 actiuni noi pentru fiecare actiune Resolution, a carei cotatie se ridica la inchiderea sedintei bursiere de joi la 715 pence pe actiune.

Oferta Standard Life o depaseste pe cea a asiguratorului rival Pearl, care era dispus sa plateasca 691 pence pe actiune, grupul Pearl fiind cel mai mare actionar al Resolution.

Standard Life a declarat ca a semnat un acord suplimentar privind vanzarea unor active apartinand grupului Resolution companiei Swiss Re, pentru 2,35 miliarde lire sterline in numerar.

Achizitia grupului Resolutiona va transforma compania Standard Life in unul dintre cele mai mari firme din Marea Britanie specializate pe asigurari de viata si pensii private, cu circa sapte milioane de clienti, dand nastere unei divizii de management al activelor cu un portofoliu de circa 191 miliarde lire sterline.
Standard Life se asteapta sa beneficieze de economii anuale inainte de calcularea cheltuielilor de cel putin 53 milioane lire sterline pana in 2010, si economii financiare inainte de impozitare de 18 milioane lire sterline.

Presedintele Resolution, Clive Cowdery, a fost invitat sa devina vice-presedintele fara functie executiva al Standard Life.

Resolution, tinta de preluare de cand a anuntat in iulie ca planuieste o fuziune cu grupul Friends Provident, a respins pana in acest moment doua oferte de preluare venite din partea companiei Pearl, actionar principal al Resolution.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
De ce incep romanii sa isi asigure mai mult viata decat masina