British American Tobacco Plc, al doilea producator de tigari la nivel mondial, a inregistrat o crestere de 9% a castigurilor din primele noua luni ale anului 2007, insa a declarat ca se asteapta la o crestere mai putin sustinuta pentru al patrulea trimestru, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Presedintele British American Tobacco (BAT), Jan du Plessis, a declarat ca se asteapta in continuare la "o crestere a profitului mai putin sustinuta in al patrulea trimestru, acest lucru fiind rezultatul unor cheltuieli crescute in sectorul de marketing si al unor majorari a preturilor in Brazilia".

Compania cu sediul la Londra, producatoare a marcilor de tigari Dunhill, Kent, Pall Mall si Lucky Strike, a anuntat un nivel al castigurilor pe actiune de 82,0 de pence pentru primele noua luni ale anului 2007, comparat cu o medie estimata de analisti de 80,6 pence.

Numarul doi mondial in productia de tigari, dupa grupul Altria, a anuntat ca volumul productiei de tigari a scazut cu 1%, dupa o scadere de 2% in prima jumatate a anului 2007, in timp ce profitul operational din primele noua luni a crescut cu 19% la 2,30 de miliarde de lire sterline (echivalentul a 4,77 miliarde de dolari).

La sfarsitul primului semestru, BAT a anuntat ca volumul total pe anul 2007 va fi cel mai probabil scazut fata de estimarile grupului pe termen lung de 1% pana la 1,5%, dupa o crestere de 2% inregistrata in 2006.

Pe termen mediu, BAT tinteste spre o crestere a castigurilor de peste 5% pe actiune.

British American Tobacco e prezenta in Romania din 1994, iar in 1997 a inaugurat fabrica de la Ploiesti, unde pana in prezent a investit in jur de 140 milioane euro. Anul acesta compania va produce la Ploiesti 17 - 18 miliarde de tigarete, dintre care o parte vor merge la export, in tari din Europa de Est si Orientul Mijlociu.

Compania are 55.000 de anagajati pe plan mondial si produce anual peste 650 miliarde de tigarete, prin intermediul a 52 de fabrici din 44 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri