Compania aeriana British Airways a raportat o crestere cu 26% a profitului din prima jumatate a anului fiscal din 2007, datorita reducerii costurilor, informeaza presa internationala.

"Performantele companiei privind costurile au fost excelente. Acest lucru s-a datorat deprecierii dolarului american", a declarat directorul executiv Willie Walsh, citat de Reuters. "Costurile totale au scazut cu 150 milioane lire sterline", a completat acesta.

British Airways a obtinut un profitul inainte de impozitare de 593 milioane lire sterline (1,23 miliarde dolari) in perioada aprilie-septembrie din acest an, fata de 471 milioane lire sterline, in aceeasi perioada din 2006.

Walsh a adaugat ca British Airways este in continuare hotarata sa achizitioneze printr-un consortiu compania aeriana spaniola Iberia.

"Inca lucram la finalizarea finantarilor pentru achizitionarea Iberia", a declarat directorul financiar al British Airways, Keith Williams, citat de Reuters.

Compania aeriana britanica a declarat ca isi va mentine marja operationala la cel putin 10% si vrea sa atinga nivelul de 12,5% in prima jumatate a anului fiscal din 2007.

British Airways estimeaza cheltuieli (exceptand caburantii) in valoare de 100 milioane lire sterline peentru tot anul fiscal, in scadere fata de estimarile anuale precedente, datorita deprecierii dolarului. Cheltuielile cu caburantii sunt estimate sa depaseasca cu 100 milioane lire sterline valorile de anul trecut.

"Costul carburantilor ramane o provocare majora, iar costurile British Airways pentru anul curent sunt estimate sa atinga valoarea record de 2 miliarde lire sterline", a concluzionat Walsh.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
British Airways, amendata cu 230 de milioane de dolari