Starbucks va deschide prima cafenea din Bulgaria in 2008

Lantul american de cafenele Starbucks intentioneaza sa-si extinda operatiunile si in Bulgaria si a inceput deja recrutarea de personal pentru prima unitate a grupului care va fi deschisa la mijlocul anul viitor, potrivit Dnevnik.

Compania a pus deja anunturi in publicatiile locale pentru ocuparea posturilor vacante. Stirea a fost confirmata de DB Interconsult compania locala de management si resurse umane care ii sfatuieste pe reprezentantii Starbucks.

Compania greaca Marinopoulos va fi cea care se va ocupa de extinderea operatiunilor Starbucks in Bulgaria, dar si de patrunderea pe piata a retailerului francez Carrefour. Surse de pe piata locala au declarat ca Starbucks ar putea opta pentru expansiunea prin achizitie.

Starbucks s-a concentrat pentru moment pe deschiderea unei unitati la Sofia unde a semnat deja contracte pentru inaugurarea primelor locatii ale grupului american. Printre concurentii Starbucks din Bulgaria se numara jucatorii locali precum Onda si Coffee House, dar si cei internationali Costa Coffee, Coffeeheaven si Coffee Republic. De asemenea, McDonald's a intrat recent pe piata bulgara cu lantul de cafenele McCafe.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Focare și incendii de vegetație în Grecia
Setari Cookie-uri