Presedintele Millennium bcp, Jardim Goncalves, isi va anunta retragerea din functie in cadrul unei sedinte ce va avea loc joi si va fi inlocuit de un reprezentant al actionarului olandez Eureko, a declarat pentru Reuters o sursa din cadrul grupului.

Goncalves, care a fondat Millennium in 1985 si care a ajutat la transformarea ei in cea mai mare banca listata din Portugalia, a fost supus presiunilor din partea unor actionari, dupa ce s-a aflat ca banca a acordat imprumuturi fiului sau si unuia dintre actionari, procedura ilegala in Portugalia.
Banca este investigata de banca centrala a Portugaliei si neaga orice ilegalitate.

Mandatul lui Goncalves expira la sfarsitul anului 2008. Potrivit sursei, acesta va fi inlocuit de Gijsbert Swalef, din cadrul Eureko, cel de-al doilea actionar al Millennium, cu o participatie de 7,7%, scrie NewsIn.

"Acesta este un pas inainte pentru Millennium, care stagna. Retragerea lui Goncalves va ajuta banca", a declarat marti pentru Reuters Dimitrios Contominas, care detine peste 2% din Millennium bcp.

Contominas a mai spus ca va vota, in cadrul urmatoarei sedinte extraordinare a actionarilor, pentru mentinerea in functie a actualului director executiv, Filipe Pinhal. Mandatul lui Pinhal se incheie la sfartitul acestui an.

Sedinta extraordinara a actionarilor ar putea avea loc in ianuarie 2008, in care va fi aleasa echipa de management pentru intervalul 2008-2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Aegon:"Suntem gata sa plecam iar la cumparaturi" Pe cine vor olandezii