Goncalves, care a fondat Millennium in 1985 si care a ajutat la transformarea ei in cea mai mare banca listata din Portugalia, a fost supus presiunilor din partea unor actionari, dupa ce s-a aflat ca banca a acordat imprumuturi fiului sau si unuia dintre actionari, procedura ilegala in Portugalia.
Banca este investigata de banca centrala a Portugaliei si neaga orice ilegalitate.

Mandatul lui Goncalves expira la sfarsitul anului 2008. Potrivit sursei, acesta va fi inlocuit de Gijsbert Swalef, din cadrul Eureko, cel de-al doilea actionar al Millennium, cu o participatie de 7,7%, scrie NewsIn.

"Acesta este un pas inainte pentru Millennium, care stagna. Retragerea lui Goncalves va ajuta banca", a declarat marti pentru Reuters Dimitrios Contominas, care detine peste 2% din Millennium bcp.

Citeste si:

Contominas a mai spus ca va vota, in cadrul urmatoarei sedinte extraordinare a actionarilor, pentru mentinerea in functie a actualului director executiv, Filipe Pinhal. Mandatul lui Pinhal se incheie la sfartitul acestui an.

Sedinta extraordinara a actionarilor ar putea avea loc in ianuarie 2008, in care va fi aleasa echipa de management pentru intervalul 2008-2010.