Banca israeliana Hapoalim a anuntat joi ca va cumpara 75,8% din banca ucraineana OJSC Ukrainian Innovation Bank (Ukrinbank ), contra sumei de 136 milioane dolari, evaluand intreaga banca la 180 de milioane dolari, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Ukrinbank se concentreaza pe servicii destinate afacerilor de marimi medii si mici, precum si pe clienti privati, si are aproximativ 30 de filiale in tara, potrivit Hapoalim, cea mai mare banca din Israel.

"Preluarea va ajuta clientii nostri din Israel si pe cei din strainatate sa profite de oportunitatile din Ukraina, una dintre cele mai importante tari din Europa de Est, ce detine un potential imens de investitii", a declarat presedintele bancii Hapoalim, Dani Dankner.

Achizitiile Hapoalim in Ukraina sunt parte a strategiei bancii de a-si spori activitatile la nivel international la o treime din totalul operatiunilor bancare, a anuntat banca.

"Unul dintre cele mai importante obiective ale strategiei multi-anuale a Hapoalim este sa isi sporeasca implicarea pe plan international in toate activitatile bancare, transformand banca intr-o institutie financiara de nivel mondial, activa la nivel global, inclusiv pe pietele emergente", Dankner.

La sfarsitul lunii noiembrie, Hapoalim a primit aprobarea pentru a prelua controlul asupra bancii kazahe Demir Kazakhstan Bank, prin intermediul subsidiarei Bank Pozitif Ve Kalkinma Bankasi Anonim Sirketi, in care a achizitionat un pachet majoritar de actiuni in luna februarie.

Finalizarea achizitiei Ukrinbank trebuie adoptata de catre Israel si Ucraina.

Banca Ukrinbank a fost infiintata in 1989, este cea mai veche banca privata din tara, si se afla pe locul 43 dintre cele 150 de banci care opereaza in Ucraina, in termeni de active totale si capital al actionarilor, ce se ridica la 280 de milioane dolari respectiv 85 milioane dolari la finalul celui de-al treilea trimestru.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
UE se opune reprimirii Rusiei la discutiile intre liderii G7