Seful Bear Stearns Cos Inc, James Cayne, va renunta la postul de director executiv, insa va ramane presedinte al companiei, a anuntat cotidianul Wall Street Journal, citand surse avizate.
Contactat prin telefon la resedinta sa din Manhattan, Cayne a refuzat sa comenteze informatia.

Cayne, in varsta de 74 de ani, a fost sub presiune de cand doua fonduri de investitii ale Bear Stearns s-au prabusit in cursul verii trecute.

A cincea banca de investitii din Statele Unite ale Americii a afisat pierderi in al patrulea trimestru din 2007, aceasta reprezentand prima pierdere trimestriala inregistrata vreodata de companie, din cauza implicarii pe piata creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc.

Cayne a fost subiectul unei serii de articole destule de dure la adresa sa, ce comentau faptul ca acesta si-ar petrecea timpul jucand golf si bridge in timp ce compania pe care o conducea trecea printr-o perioada dificila, in plina criza a creditelor.

Compania a fost afectata de deprecieri ale activelor in valoare de 1,9 miliare dolari in al patrulea trimestru al anului fiscal ce a luat sfarsit la data de 30 noeimbrie, reflectand valoarea scazuta a valorilor mobiliare sustinute prin credite ipotecare.

Bear Stearns a anuntat piederi de 854 milioane dolari pentru intreg trimestrul. Compania l-ar putea numi in functia de nou CEO pe Alan Schwartz, un bancher de 57 de ani ce ocupa functia de presedinte al companiei, afirma WSJ.

Schwartz a considerat un posibil succesor al lui Cayne de la plecarea lui Warren Spector, care a fost unul dintre cei invinovatiti pentru prabusirea celor doua fonduri.

In acea perioada, Spector ocupa functia de co-presedinte al Bear Strearns, impreuna cu Schwartz.

Cayne a inceput sa spuna inca de la sfarsitul saptamanii trecute membrilor din consiliul de administratie al companiei ca va demisiona din functia de CEO, insa va ramane in functia de presedinte, conform WSJ.

Un analist al Punk Ziegel & Co, Richard Bove, a declarat ca o schimbare la varf era necesara in cazul Bear Stearns.

"Bear Stearns trebuie sa isi modifice foarte mult operatiunile", a precizat Bove. "Compania trece in mod clar printr-o perioada dificila, dintr-un numar mai mare de motive. Divizia de baza sufera iar compania pierde cota de piata".

Bove a declarat ca Schwartz este foarte capabil sa redreseze compania. "Pe el l-as alege drept sef al Bear Stearns", a adaugat analistul.

Titlurile Bear Stearns s-au depreciat cu 52% in cursul anului trecut, informeaza Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri