Pretul petrolului a scazut usor astazi la bursele electronice din Asia, la 116,19 dolari pe baril, dupa scumpirea de aproape patru dolari inregistrata vineri la New York, afirma traderii, citati de AFP.

In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in iunie, a scazut cu 13 centi, la 116,19 dolari pe baril, fata de nivelul de 116,32 dolari atins vineri seara la New York, potrivit NewsIn.

Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iunie, a scazut cu 17 centi, la 114,39 dolari pe baril.

"Nu au mai avut loc variatii mari ale pretului petrolului, dupa scumpirea considerabila de vineri", a declarat David Moore, analist al Commonwealth Bank of Australia, din Sydney.

Militanti nigerieni ai Miscarii pentru Emanciparea Deltei Niger (MEND) au atacat instalatiile petroliere apartinand grupului anglo-olandez Shell in sudul Nigeriei.

Shell este principalul producator si exportator de petrol din Nigeria, cu o productie de 900.000 barili pe zi din totalul national de doua milioane barili pe zi.

Pretul petrolului a crescut vineri dupa publicarea datelor privind piata muncii din Statele Unite ale Americii, care au relevat o scadere sub asteptari a numarului de concedieri, de aproximativ 20.000, analistii asteptandu-se la o cifra de 75.000 de concedieri.

Somajul a scazut la 5%, fata de nivelul asteptat de 5,2%.

Aceste date au asigurat investitorii cu privire la starea economiei americane, principal consumator mondial de energie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Pretul benzinei in Romania, mai mare decat media europeana in martie