Deutsche Postbank, cea mai mare banca de retail din Germania, este in discutii preliminare cu concurentele Allianz si Commerzbank, in legatura cu o fuziune intre cele trei banci, a declarat o sursa avizata, citata de Reuters, conform NewsIn.
Discutiile, care sunt intr-un stadiu incipient si ar putea sa se destrame foarte usor, sunt legate de o posibila fuziune intre Commerzbank, Postbank si Dresdner Bank, creditorul de retail detinut de asiguratorul Allianz, potrivit acestei surse.

Masura ar crea o puternica banca germana de retail, intr-o piata bancara ce este, in prezent, destul de fragmentata.

De asemenea, ar permite Allianz sa vanda participatia in cadrul Dresdner, ar ajuta Deutsche Post sa vanda Postbank si ar face un consolidator din Commerzbank, vazuta pentu mult timp ca o tinta de preluare.

Insa numeroase detalii, printre care toate problemele importante cu privire la pret nu au fost inca stabilite, ceea ce face ca viitorul discutiilor sa fie complex si nesigur, a precizat sursa. Actiunile Postbank sunt evaluate in prezent la aproximativ 10 miliarde euro.

Allianz a anuntat miercuri ca este din ce in ce mai interesata de preluarea Dresdner, care inregistreaza pierderi, din moment ce piata bancara germana pare in sfarsit sa fie pregatita pentru consolidare.

Asiguratorul a anuntat deja ca va separa Dresdner in doua companii distincte, una pentru clientii privati si corporate si una ce se va ocupa de activitatile bancare de investitii din cadrul Dresdner Kleinwort, cel mai tarziu pana la sfarsitul anului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri