MasterCard renunta la comisionul impus tranzactiilor internationale. Visa le mentine

MasterCard a anuntat ca va renunta la comisioanele percepute pentru tranzactiile internationale din Europa, pentru a evita eventuale amenzi din partea Uniunii Europene.

Visa Europe va continua sa perceapa comisioane pentru tranzactiile internationale efectuate prin intermediul cardurilor, in ciuda deciziei rivalei MasterCard de a suspenda aceste taxe, pentru a evita o sanctiune din partea Uniunii Europene.

"Anuntul nu are niciun impact asupra sistemului de taxare practicat de Visa Europe", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Unele dintre principalele companii de retail, precum Carrefour, H&M, Marks & Spencer si Ikea au considerat, dupa decizia MasterCard, ca Visa va fi supusa presiunilor de reformare a sistemului de comisionare.

Un euro din noua cheltuiti de consumatorii din Europa se face prin unul din cele 350 de milioane de carduri Visa Europe.

Comisia Europeana a anuntat in luna decembrie a anului trecut ca sistemul multilateral de taxare (MIF) impus de MasterCard pentru tranzactiile internationale realizate prin intermediul cardurilor MasterCard si Maestro a incalcat timp de 15 ani, regulile de competitie impuse de uniune .

Uniunea Europeana a oferit MasterCard un termen de sase luni pentru a schimba structura sistemului de taxare a tranzactiilor internationale, in caz contrar compania riscand amenzi pentru fiecare zi de intarziere.

Termenul limita trebuia sa expire pe 21 iunie.

“Am spus in decembrie ca, desi nu suntem de acord cu decizia Comisiei Europene, ne vom conforma”, a spus presedintele MasterCard Europe, Javier Perez.

Acesta a subliniat ca MasterCard va apela decizia la Curtea Europeana de Prima Instanta.

Comisia Europeana a aratat ca a luat cunostinta de anuntul MasterCard si ca se astepta ca aceasta sa continue sa caute probe ca taxele au fost in beneficiul consumatorilor.

MasterCard a subliniat ca tranzactiile afectate de masura nu depasesc 5% din volumul total de tranzactii al MasterCard Europe si nu se asteapta sa inregistreze pierderi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri