Visa Europe va continua sa perceapa comisioane pentru tranzactiile internationale efectuate prin intermediul cardurilor, in ciuda deciziei rivalei MasterCard de a suspenda aceste taxe, pentru a evita o sanctiune din partea Uniunii Europene.

"Anuntul nu are niciun impact asupra sistemului de taxare practicat de Visa Europe", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Unele dintre principalele companii de retail, precum Carrefour, H&M, Marks & Spencer si Ikea au considerat, dupa decizia MasterCard, ca Visa va fi supusa presiunilor de reformare a sistemului de comisionare.

Un euro din noua cheltuiti de consumatorii din Europa se face prin unul din cele 350 de milioane de carduri Visa Europe.

Comisia Europeana a anuntat in luna decembrie a anului trecut ca sistemul multilateral de taxare (MIF) impus de MasterCard pentru tranzactiile internationale realizate prin intermediul cardurilor MasterCard si Maestro a incalcat timp de 15 ani, regulile de competitie impuse de uniune .

Uniunea Europeana a oferit MasterCard un termen de sase luni pentru a schimba structura sistemului de taxare a tranzactiilor internationale, in caz contrar compania riscand amenzi pentru fiecare zi de intarziere.

Citeste si:

Termenul limita trebuia sa expire pe 21 iunie.

“Am spus in decembrie ca, desi nu suntem de acord cu decizia Comisiei Europene, ne vom conforma”, a spus presedintele MasterCard Europe, Javier Perez.

Acesta a subliniat ca MasterCard va apela decizia la Curtea Europeana de Prima Instanta.

Comisia Europeana a aratat ca a luat cunostinta de anuntul MasterCard si ca se astepta ca aceasta sa continue sa caute probe ca taxele au fost in beneficiul consumatorilor.

MasterCard a subliniat ca tranzactiile afectate de masura nu depasesc 5% din volumul total de tranzactii al MasterCard Europe si nu se asteapta sa inregistreze pierderi.