Consultantii financiari ai acestei tranzactii au fost EFG Telesis Finance si EFG Securities Bulgaria, au anuntat companiile.

EuroIns Insurance Group, divizia de asigurari a Eurohold Bulgaria, controleaza compania de asigurari EuroIns, fondul de asigurari de sanatate St. Nikolai Ciudotvoret si firma romaneasca de asigurari Asitrans Asigurari. In vara lui 2007, grupul financiar bulgar Eurohold a investit 12,5 milioane euro pentru preluarea a peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, incluzand achizitia de titluri, cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.

Compania de asigurari EuroIns Romania (fosta Asitrans) utilizeaza din iunie doar noul nume, la aproape un an de la preluarea de catre grupul bulgar Eurohold.

Citeste si:

EuroIns Insurance Group are in prezent 300 de sucursale si 700.000 de clienti in regiune si estimeaza pentru acest an o consolidare a volumului primelor brute subscrise la 95 milioane euro, in crestere cu mai mult de 40% fata de 2007.

EIG este o subsidiara detinuta integral de EuroHold, al doilea holding ca marime listat la Bursa de Valori din Bulgaria. EuroHold opereaza pe piata de leasing, asset management si in sectorul auto.

Global Finance, unul dintre liderii pietei de private equity, administreaza un capital de 850 milioane euro colectat de la investitori de marca, nationali si internationali. De la infiintarea sa, Global Finance a creat opt fonduri si a facut plasamente in mai mult de 60 de companii, in principal in Grecia, Bulgaria si Romania.