E.ON AG, cea mai mare companie de utilitati din Europa, ar putea construi o centrala nucleara in Franta, a spus directorul executiv al firmei, Wulf Bernotat, in contextul in care E.ON vrea sa isi creasca profitabilitatea si sa isi reduca emisiile de CO2, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Companiile de utilitati cauta oportunitati sa construiasca centrale nucleare in Europa, care sunt cele mai scumpe de construit, dar care nu emit dioxid de carbon (CO2) si sunt cele mai profitabile generatoare de energie.

"Nu exclud posibilitatea de a ne implica in proiecte din Franta", impreuna cu un partener, a spus Bernotat.

Dupa ce a devenit al treilea producator de energie electrica din Franta, compania germana de utilitati vrea sa castige cota de piata de la jucatorii interni Electricite de France si Gaz de France, dar exclude posibilitatea de a face preluari de companii in Franta.

"Ne vom baza pe crestere organica si nu planuim sa facem vreo achizitie majora", a spus Bernotat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri