Compania ceha CEZ si grupul de petrol si gaze MOL au infiintat o companie mixta, cu un capital de 8,3 milioane de euro, in vederea construirii de centrale energetice in Europa Centrala, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Tarile vizate sunt Ungaria, Croatia, Slovacia si Slovenia, primul proiect constand in construirea unor centrale electrice cu o capacitate de 800 megawati la rafinariile MOL din Bratislava si Szazhalombatta, in Ungaria, la pretul total de 1,4 miliarde euro.

CEZ a cumparat anul trecut 7% din actiunile companiei ungare MOL si a semnat un parteneriat pentru construirea de centrale electrice in regiune.

Achizitionarea titlurilor s-a incheiat in ianuarie, insa atunci cele doua companii nu anuntasera intentiile de cooperare in domeniul energetic.

Cumpararea a 7% din actiunile companiei ungare arata eforturile depuse de MOL pentru a evita preluarea de catre compania austriaca OMV. CEZ este cea mai mare companie din centrul Europei si are o capitalizare de piata de 45 miliarde dolari.

Compania ceha este prezenta pe piata romaneasca prin subsidiara CEZ Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
CE suspendă taxele vamale și TVA pentru importurile de echipamente medicale
Setari Cookie-uri