Unilver, gigantul producator de bunuri de larg consum, a anuntat incheierea unui acord privind vanzarea companiei Bertolli, care produce otet si ulei de masline, catre Grupo SOS, tranzactia ridicandu-se la 630 de milioane de euro.
Tranzactia, care face parte din planurile companiei de a renunta la diviziile care nu au legatura cu segmentele fundamentale pe care activeaza, include si vanzarea firmelor cu profil similar Maya, Dante si San Giorgio, respectiv cedarea fabricii de la Inveruno, Italia.

Unilver va pastra marca Bertolli pentru sosuri, mancaruri congelate si margarina.

Vanzarea se va incheia pana la sfarsitul acestui an, in urma analizarii contractului de catre autoritatile de reglementare in domeniul concurentei.

Cifra de afaceri inregistrata de Unilever in anul 2007 se ridica la aproximativ 380 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.

Unilever coordoneaza de la Bucuresti regiunea Europei Centrale si de Sud, formata din Romania, Bulgaria, Albania, Macedonia, Serbia, Muntenegru si Moldova. Unilever angajeaza in regiune un total de 750 de persoane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri