Producatorul de tigari Philip Morris International Inc a anuntat o crestere a profitului trimestrial cu 22%, ce a depasit estimarile analistilor, pe fondul cresterii exportului de tigari Marlboro si a deprecierii dolarului. De asemenea, compania si-a revizuit in crestere prognoza pentru profitul anual.

Philip Morris International, divizia care la sfarsitul lunii martie, s-a desprins din compania americana de tutun Altria Group, a inregistrat o crestere a profitului pana la 1,82 miliarde de dolari, sau 86 centi/actiune, de la 1,48 miliarde de dolari si 70 de centi/actiune, raportat anul trecut, in timp ce analistii estimasera un pret de 83 de centi/actiune, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Venitul companiei a crescut cu 15%, pana la 6,71 miliarde de dolari, depasind estimarea de 6,57 miliarde de dolari. Philip Morris International a exportat 223,17 miliarde de tigari in acest trimestru, in crestere cu 1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In acest an, compania estimeaza un castig pe actiune cuprins intre 3,32 si 3,38 dolari.

Philip Morris Romania a intrat pe piata in anul 1997, cand a decis sa investeasca peste 100 milioane de dolari in unitatea de productie de la Otopeni, construita pe o suprafata de 3,3 hectare.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si