Banca centrala a Serbiei a aprobat, vineri, intrarea pe piata sarbeasca a asigurarilor de viata a American International Group (AIG), potrivit unui comunicat al bancii centrale.

"Investitiile in sectorul sarbesc de asigurari vor contribui puternic la devzoltarea asigurarilor de viata si la consolidarea activitatilor companiilor de asigurari sarbesti", se arata in comunicat.

AIG va activa in Serbia prin subsidiara AIG Life Osiguranje, cu sediul la Belgrad, potrivit comunicatului bancii centrale a Serbiei, care supravegheaza sectorul financiar.

Anuntul a survenit a doua zi dupa ce AIG a raportat pentru al treilea trimestru consecutiv pierderi de peste 5 miliarde dolari, ca urmare a unor deprecieri de active legate de investitii in ipoteci, ceea ce a dus la o ieftinire a titlurilor AIG pana la un nivel minim al ultimilor 20 de ani.

Sectorul asigurarilor din Serbia este dominat de companii straine, in contextul in care 15 din cei 21 de jucatori de pe piata provin din afara tarii.

Primele brute subscrise pe piata au crescut cu 17,9% in primul trimestru al acestui an, pana la 261 milioane dolari. Afacerile cu asigurari de viata au avut o pondere de 7,9% din piata de asigurari din Serbia si au avansat cu 54%. Primele brute subscrise pe piata sarbeasca a asigurarilor au fost de 800 milioane dolari in 2007.

In Romania, AIG a avut contacte indirecte cu clienti inca din 1979, cand a devenit reasiguratorul ADAS. Din 1994, organizatia a intrat pe piata din Romania sub numele de AIG Romania, ocupandu-se de riscuri comerciale si industriale.

AIG Life Romania, al doilea mare asigurator de viata din Romania, are o cota de piata de peste 15% si detine AIG Fond de Pensii, care activeaza pe piata pensiilor private obligatorii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri