"Este evident ca evenimentele din sectorul financiar afecteaza economia reala", a declarat oficialul european.

"Situatia economica si perspectivele viitoare raman foarte nesigure, iar cresterea economica este amenintata, in continuare, de riscuri", a adaugat Joaquin Almunia.

"Nesiguranta este si mai accentuata pentru 2009", a atras atentia Almunia. "Comisia Europeana se asteapta la o crestere economica relativ slaba in 2009", a mai spus comisarul european pentru afaceri economice.

Citeste si:

Almunia a declarat anterior ca sustine planul propus de secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Henry Paulson, pentru a pune capat celei mai grave crize economice de la Marea Depresiune, din 1929 si a anuntat ca urmareste cu interes actiunile guvernului american.

Pentru a ajuta sistemul financiar si pentru a stabiliza pietele, administratia americana intentioneaza sa cumpere activele nevandabile de la banci si de la institutiile financiare, incluzand activele subsidiarelor americane de pe pietele din strainatate.

Criza financiara actuala ar trebui sa determine o reglementare mai eficienta a pietelor, iar companiile ar trebui sa fie mai atente la managementul riscului, a mai spus Almunia.