Petrolul s-a scumpit la bursele electronice din Asia, sustinut de sperantele ca oficialii americani vor aproba o noua varianta a planului de salvare a sectorului bancar, in valoare de 700 miliarde dolari, potrivit analistilor, informeaza AFP.

In tranzactiile matinale, pretul barilului de petrol 'light sweet' cu livrare in noiembrie, a crescut cu 71 centi, la 101,35 dolari, dupa ce a inchis sedinta de marti, de la New York, la un nivel de 100,64 dolari.

Pretul petrolului Brent, cu livrare in noiembrie, a crescut cu 68 centi, la 98,85 dolari/baril, arata NewsIn.

"Piata spera ca oficialii americani vor adopta o noua versiune a planului de salvare", a indicat un analist din cadrul Newedge Japan, Ken Hasegawa.

Petrolul s-a ieftinit luni cu 10,52 dolari/baril, dupa ce Camera Reprezentantilor a respins un plan de salvare a bancilor americane, ceea ce a indus panica in mai multe piete.

Respingerea planului i-a facut pe investitori sa se teama pentru starea economiei americane si, prin urmare, pentru evolutia cererii de petrol.

Presedintele american George W. Bush a declarat, marti, ca eforturile de a adopta planul de salvare a sistemului financiar din Statele Unite continua si ca respingerea planului, de catre Camera Reprezentantilor nu inseamna sfarsitul demersului legislativ.

Senatul american urmeaza sa se intruneasca miercuri seara pentru a vota un plan revizuit, ce prevede in principal majorarea plafonului de garantie acordat deponentilor unei banci, in caz de faliment, la 250.000 dolari.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Black Sea Oil&Gas va extrage gaze din Marea Neagra