Petrolul s-a scumpit la bursele electronice din Asia, sustinut de sperantele ca oficialii americani vor aproba o noua varianta a planului de salvare a sectorului bancar, in valoare de 700 miliarde dolari, potrivit analistilor, informeaza AFP.

In tranzactiile matinale, pretul barilului de petrol 'light sweet' cu livrare in noiembrie, a crescut cu 71 centi, la 101,35 dolari, dupa ce a inchis sedinta de marti, de la New York, la un nivel de 100,64 dolari.

Pretul petrolului Brent, cu livrare in noiembrie, a crescut cu 68 centi, la 98,85 dolari/baril, arata NewsIn.

"Piata spera ca oficialii americani vor adopta o noua versiune a planului de salvare", a indicat un analist din cadrul Newedge Japan, Ken Hasegawa.

Petrolul s-a ieftinit luni cu 10,52 dolari/baril, dupa ce Camera Reprezentantilor a respins un plan de salvare a bancilor americane, ceea ce a indus panica in mai multe piete.

Respingerea planului i-a facut pe investitori sa se teama pentru starea economiei americane si, prin urmare, pentru evolutia cererii de petrol.

Presedintele american George W. Bush a declarat, marti, ca eforturile de a adopta planul de salvare a sistemului financiar din Statele Unite continua si ca respingerea planului, de catre Camera Reprezentantilor nu inseamna sfarsitul demersului legislativ.

Senatul american urmeaza sa se intruneasca miercuri seara pentru a vota un plan revizuit, ce prevede in principal majorarea plafonului de garantie acordat deponentilor unei banci, in caz de faliment, la 250.000 dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Rusia înregistrează un record de decese, dar şi de persoane vindecate
Setari Cookie-uri