Petrolul s-a scumpit, astazi, dupa ce planul de salvare a sectorului financiar american a fost votat de Senat, insa temerile privind scaderea cererii de petrol persista, arata Reuters.

Aprobarea planului de 700 miliarde dolari, ce trebuie avizat si de Camera Reprezentantilor, a readus speranta in piete, privind depasirea crizei financiare ce a afectat puternic bancile americane.

Petrolul „light sweet crude”, cu livrare in noiembrie, s-a scumpit cu 1,03 dolari, la 99,56 dolari/baril, dupa ce atinsese un maxim de 100,37 dolari/baril, inaintea votului, potrivit NewsIn. Petrolul Brent, tranzactionat pe piata londoneza, s-a scumpit cu 92 de centi, la 96,25 dolari/baril.

Pretul petrolului s-a prabusit de la nivelul de 147 dolari/baril atins in iulie, din cauza semnalelor privind scaderea cererii, in tarile cu o economie puternic industralizata.

Datele oficiale publicate de guvernul SUA au aratat, miercuri, ca rezervele de titei au crescut cu 4,3 milioane barili, saptamana trecuta, dupa ce productia din Golful Mexic a revenit la normal. Aceasta fusese puternic afectata de uraganul Ike


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Meserii uitate: Nu mai pregatim sticlari, morari sau piscicultori