"Daca nu va exista un acord al UE cat mai curand, ne vom analiza pozitia si vom decide ce vom face", a declarat Solbes, intrebat daca Spania va urma exemplul altor tari si va furniza garantii integrale pentru depozitele bancare pentru populatie.

Solbes a spus ca nu vede de ce ar fi nevoie ca Spania sa isi schimbe nivelul de 20.000 de euro pentru garantiile la depozite, nivel minim raportat la legislatia Uniunii Europene.

Asupra guvernelor europene se creeaza presiuni privind garantarea nelimitata a depozitelor bancare, dupa ce Germania a luat o decizie asemanatoare duminica, iar Austria si Danemarca au urmat modelul.

Citeste si:

Aceste decizii reprezinta o provocare pentru intreaga Europa, in conditiile in care bancile sunt, majoritatea, transfrontaliere, iar deponentii isi transfera economiile in bancile care ofera garantii sporite.

"As fi preferat ca nicio tara membra a Uniunii Europene sa nu fi luat decizii unilaterale, pentru ca acestea sunt intotdeauna negative", a spus Solbes. "Daca fiecare tara isi mentine pozitia, atunci trebuie sa vedem care va fi impactul acestui lucru asupra Spaniei", a precizat Solbes.