Viitorul industriei petroliere a Rusiei depinde de o cooperare stransa cu Organizatia tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), spune un oficial al Lukoil, care adauga ca Rusia ar putea micsora oferta de titei, ca sa ajute OPEC sa sustina preturile.

Afirmatia vicepresedintelui Lukoil, Leonid Fedun, este surprinzatoare, deoarece seful companiei, Vagit Alekperov, spusese la inceputul lunii ca Rusia nu trebuie sa se alature deciziilor OPEC, pentru ca o astfel de pozitionare ar dauna industriei petroliere nationale, anunta NewsIn.

Fedun a spus ca Rusia poate reduce productia si exporturile de petrol cu pana la 400.000 barili/zi pentru a sprijini decizia OPEC si ca directorii executivi ai companiilor petroliere private rusesti ar putea participa la urmatoarea reuniune OPEC, care va avea loc in decembrie, in Algeria.

Ministrii din cadrul OPEC au hotarat la sfarsitul saptamanii trecute sa reduca productia de petrol cu 1,5 milioane barili/zi, de la 1 noiembrie. Ministrii s-au reunit cu scopul de a opri ieftinirea petrolului, ce a pierdut mai mult de 50% din valoarea record atinsa in iulie, de peste 147 dolari/baril.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
OMV Petrom a batut pasul pe loc in T3. Scaderea petrolului, "vinovata"