"Planul reprezinta o majorare a investitiilor in 2009 cu peste un miliard euro, cu aproape 20% mai mult decat suma prevazuta in prezent", a precizat BERD in cadrul unui comunicat, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

"BERD este solida din punct de vedere financiar si mai mult decat bine echipata si dispusa sa raspunda circumstantelor economice exceptionale prin masuri exceptionale. Impreuna cu alte institutii financiare, vom raspunde crizei, ajutand la redarea increderii in pietele din regiune", a declarat presedintele BERD, Thomas Mirow

Investitiile suplimentare se vor axa in principal pe regiunea vestica a Balcanilor si pe tarile mai putin dezvoltate din Caucaz si din Asia Centrala.

Citeste si:

Insa BERD planuieste, de asemenea, sa inverseze declinul inregistrat recent in Europa Centrala, raspunzand favorabil apelului de sustinere formulat de tarile din acea regiune. Pana la jumatate din investitiile suplimentare vor fi dedicate Europei Centrale.

BERD a luat nastere in 1991, pentru a ajuta fostele state comuniste din Europa de Est sa realizeze tranzitia la o economie de piata, prin supravegherea sectorul de investitii private.