Presedinte ales al Statelor Unite Barack Obama si democratii din Congres pregatesc un vast plan de relansare economica, plan care ar putea sa se atinga suma de 700 de miliarde de dolari pe doi ani, afirma cotidianul Washington Post.

Cotidianul apreciaza ca, daca acest proiect ar fi aprobat, ar fi unul dintre cele mai masive planuri de relansare in termeni financiari de la New Deal al lui Franklin Delano Roosevelt din anii '30.

Guvernatorul statului New Jersey, Jon Corzine, consilier al lui Obama, si Lawrence Summers, economist la Harvard ales de Obama pentru a conduce echipa sa economica de la Casa Alba, au vorbit amandoi de posibilitatea unor noi cheltuieli publice de 700 de miliarde de dolari, potrivit articolului.

Washington Post subliniaza ca Robert Reich, consilier al lui Obama si fost secretar al muncii in administratia Clinton, precum si senatorul democrat Charles Schumer au cerut de asemenea cheltuieli situate intre 500 si 700 de miliarde de dolari pentru relansarea economiei americane, informeaza NewsIn.

La conferinta de presa saptamanala, sambata, Obama anuntase ca le-a cerut consilierilor sai economici sa pregateasca un plan de relansare capabil sa creeze 2,5 milioane de noi locuri de munca in urmatorii doi ani.

Obama a declarat ca scopul sau este sa dea de lucru oamenilor reconstruind drumuri si poduri, modernizand scolile si incurajand energia eoliana, solara si automobilele care consuma putin. Viitorul presedinte intentioneaza sa dezvolte energiile alternative, care ar putea, potrivit lui, sa elibereze tara de actuala dependenta de petrolul strain, si sa permita economiei americane sa ramana competitiva in anii urmatori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ce carti ne recomanda Barack Obama sa citim in 2019