Comisia Europeana urmeaza sa anunte miercuri detaliile planului de redresare economica, aplicabil pentru maximum doi ani, precum si valoarea totala a acestuia, relateaza Reuters.

Germania si Franta au propus ca ajutorul financiar sa reprezinte 1% din produsul intern brut (PIB) al Uniunii Europene, respectiv 130 miliarde euro, desi Lagarde estimeaza ca aceasta suma va fi depasita.

"Masurile trebuie tintite astfel incat sa permita, dupa o perioada de doi ani in care vom depasi criza financiara, sa revenim la principiile europene privind administrarea finantelor publice, precum si controlul si reducerea deficitelor ", a declarat Lagarde pentru postul de radio France Info.

Citeste si:

In plus fata de aceste masuri, se asteapta ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa reduca din nou dobanda cheie. BCE a indicat ca o noua reducere ar putea avea loc in 4 decembrie, dobanda cheie urmand sa scada la 2,5-2,75%, potrivit NewsIn.

Masurile propuse de Comisie vor permite celor 27 de state membre ale Uniunii Europene sa opteze pentru alternativele cele mai potrivite pentru stimularea economiilor nationale, grav afectate de criza financiara internationala.