Grupul elvetian UBS, cea mai mare divizie de gestionare a averilor din lume din punct de vedere al activelor, ar putea face alte 4.500 de disponibilizari in viitorul apropiat, potrivit presei locale, citate de Reuters.

Cotidianul Sonntags Zeitung a anuntat ca UBS ar putea face alte 4.500 de disponibilizari in urmatoarele saptamani, fara sa numeasca surse.

In plus, un alt ziar elvetian, Sonntag, a mentionat ca banca ar putea reduce cu 3.000-4.000 numarul locurilor de munca, fara a oferi sursa.

UBS se straduieste sa-si redreseze numele dupa investitiile masive in active riscante din Statele Unite, care au facut ca grupul sa inregistreze cele mai mari pierderi din Europa si l-au determinat sa recurga la ajutor din partea guvernului.

"In primavara am anuntat o reducere la nivel mondial a numarului de angajati in divizia bancara de investitii si in alte divizii, si, in toamna, alte disponibilizari in cadrul diviziei bancare de investitii. Aceste reduceri de personal sunt in curs de desfasurare. Nu comentam asupra speculatiilor legate de alte disponibilizari. Nu au fost luate decizii in acest sens", a declarat un purtatoar de cuvant al UBS.

UBS a anuntat deja circa 9.000 de disponibilizari, cea mai mare parte fiind in sectorul bancar de investitii, ceea ce reduce numarul total de angajati sub 80.000.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
O banca daneza lanseaza prima ipoteca din lume cu dobanda negativa