EFG Eurobank, al doilea creditor din Grecia, a anuntat ca va lua parte la planul guvernamental de sprijinire a bancilor, menit sa deblocheze creditarea, relateaza Reuters.

"Membrii consiliului director al EFG Eurobank s-au intrunit luni si au decis ca banca sa accepte ajutorul guvernului, urmand sa utilizeze toate cele trei facilitati ale schemei", anunta banca intr-un comunicat.

EFG este a cincea banca ce a luat parte la planul guvernamental de 28 miliarde euro (35,99 miliarde dolari), menit sa ajute la depasirea crizei financiare, de catre banci. De asemenea, National Bank, Alpha Bank si bancile mai mici ATE si Proton Bank au anuntat ca vor lua parte la schema, anunta NewsIn.

La mijlocul lunii octombrie, statul grec a anuntat un plan guvernamental de 28 miliarde euro, constand in garantii de stat, preluari de participatii si actiuni pentru cresterea lichiditatii, ca sa ajute sistemul bancar sa depaseasca actuala criza a creditelor si sa limiteze impactul asupra economiei reale.

Multe banci grecesti s-au extins puternic in ultimul deceniu in sud-estul Europei, inclusiv in Romania, unde sunt prezente National Bank of Greece (NBG) - care controleaza Banca Romaneasca, Eurobank EFG (Bancpost), Alpha Bank, Piraeus Bank, Emporiki Bank, Marfin si ATEbank.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si