Expunerea pe Islanda coboara aproape de zero profitul din 2008 al Raiffeisen

Grupul financiar austriac Raiffeisen Zentralbank (RZB), care controleaza Raiffeisen International, a anuntat ca deprecierea de 487 milioane euro din expunerea fata de Islanda va face aproape sa dispara profitul sau net din 2008.

Mai devreme, grupul recunoscuse valoarea expunerii sale fata de Islanda, de 600 milioane euro. Suma se adauga expunerii de 252 milioane euro a grupului la banca de investitii Lehman Brothers, intrata in faliment.

Directorul executiv al Raiffeisen Zentralbank, Walter Rothensteiner, a declarat joi, intr-un briefing de presa, ca grupul va reusi totusi sa mentina pentru acestan un rezultat "putin peste zero", in ciuda deprecierilor. Anul trecut, grupul obtinuse un profit net de 778 milioane euro, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Profitul inainte de impozitare din acest an va fi de circa 700 milioane euro, jumatate din nivelul de anul trecut.

RZB furnizeaza cea mai mare parte a fondurilor pentru Raiffeisen International, al doilea mare creditor din Europa Centrala si de Est. Dupa anunt, titlurile Raiffeisen International s-au depreciat puternic, fiind cotate in jurul orei 15:50, ora Romaniei, cu 18,46 euro, in scadere cu 7,7% fata de cotatia de referinta. Indicele ATX al bursei din Viena cobora la acelasi moment cu 1,31%.

Raiffeisen International are afaceri bancare pe piata romaneasca prin Raiffeisen Bank Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri