Clifford Chance vrea sa stranga 40 mil. lire sterline de la partenerii sai

Clifford Chance, cea mai mare firma de avocatura din lume, vrea sa obtina aproximativ 100.000 lire sterline de la fiecare dintre cei 400 parteneri ai sai, pentru a strange peste 40 milioane lire sterline, informeaza Times Online.

Cererea de capital a fost aprobata printr-un vot special si este cea mai dramatica masura luata de o firma importanta de avocatura, pentru a-si asigura pozitia financiara, in contextul in care se pregateste pentru o scadere a veniturilor.

Partenerii companiei, ce au inregistrat individual un profit intre 528.000 - 1,3 milioane lire sterline, ar trebui sa imprumute fonduri pentru a putea finanta contributia.

Anterior, compania anuntase ca poarta discutii care ar putea avea ca urmari concedierea a 80 de avocati incepatori. Clifford Chance, ce are 1.000 de angajati in Londra, este prima companie din "cercul magic" din Marea Britanie, care anunta astfel de masuri.

Directorul financiar al Clifford Chance, Stephen Purse, a declarat ca cele doua anunturi nu au legatura intre ele, iar cererea de capital este o masura de rutina pentru asigurarea cresterii companiei. Partenerilor li s-au mai cerut injectii de capital in mai 2006.

"Este un lucru perfect normal", a declarat Purse. "Fiecare companie, in procesul dezvoltarii, revizuie nivelul capitalului din cand in cand", a adaugat acesta, negand ca Clifford Chance intampina dificultati financiare, fara a explica situatia economica actuala a companiei. Potrivit unor conturi publice, Clifford Chance dispunea de un fond net de 71,8 milioane lire sterline, la sfarsitul anului fiscal 2007-2008.

Clifford Chance a general venituri de 1,3 miliarde lire sterline anul trecut, un record pentru o firma de avocatura, si are clienti precum Citigroup si Goldman Sachs.

In Romania, biroul din Bucuresti al Clifford Chance numara in prezent cinci parteneri si are peste 50 de avocati, facand parte din zona Europei Centrale si de Est a firmei Clifford Chance care detine deja birouri in Budapesta, Moscova, Praga, Varsovia si Kiev.

Clifford Chance a deschis, la 19 iunie 2006, un birou in asociere cu Badea&Asociatii, firma prezenta pe piata locala din anul 2002.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri