Aproape 950 de mil. dolari au fost recuperate de la firma lui Madoff

Circa 946 de milioane de dolari au fost recuperate pana in prezent de la firma traderului Bernard Madoff, a declarat miercuri la tribunal un avocat ce se ocupa cu supravegherea lichidarii companiei.

"Este intentia noastra sa declaram aceste fonduri ca proprietate a clientului", a spus avocatul Richard Bernard, de la firma Irving Picard, la un tribunal new-yorkez. "Vrem sa avem aceste fonduri, ca si cele provenite din activele pe care le putem obtine si sa le alocam unui fond pentru clienti, astfel incat banii sa fie apoi distribuiti victimelor", a adaugat avocatul, potrivit NewsIn.

Richard Bernard a declarat in fata tribunalului ca, la sfarsitul zilei de marti, de la banci si de la alte institutii financiare unde avea conturi compania de investitii a lui Bernard Madoff au fost recuperate 111,4 milioane dolari in numerar.

Alte 300 de milioane de dolari au fost recuperate in valori mobiliare, in plus fata de cele 535 de milioane de dolari recuperate de la banci, ce fusesera anuntate saptamana trecuta.

Managerul de investitii Bernard Madoff de pe Wall Street a fost arestat in 11 decembrie si acuzat de frauda cu valori mobiliare, dupa ce a marturisit ca a aplicat o schema Ponzi cu pierderi posibile de pana la 50 miliarde dolari.

Schema Ponzi este un vehicul ilegal de investitii, care aduce castiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noi investitori si se bazeaza pe intrari constante de noi investitii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri