Profitul net a urcat la 574 milioane, sau 74 centi/actiune, fata de 424 milioane dolari, in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei cu sediul central la San Francisco. Profitul net ajustat a urcat la 78 centi/actiune, peste estimarile analistilor chestionati de Bloomberg, de 66 centi/actiune.

Actiunile companiei s-au apreciat cu 7,9%, la 53 dolari/actiune, la bursa din New York, in urma anuntului, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Visa s-a confruntat cu scaderea cheltuielilor consumatorilor pe piata americana, in contextul in care rata somajului a crescut, iar creditorii inaspresc conditiile pentru acordarea imprumuturilor. Directorul executiv al companiei, Joe Saunders, a subliniat obiectivele de profit ale companiei, estimand castiguri per actiune in crestere cu cel putin 20% anul acesta.

Citeste si:

Vanzarile companiilor de retail din Statele Unite au scazut in decembrie pentru a sasea luna consecutiv, dupa ce rata somajului a crescut la 7,2%, cel mai mare nivel din aproape 16 ani.

Veniturile operationale totale ale Visa au crescut cu 17%, la 1,7 miliarde dolari.