Deutsche Bank: Pierderi record in al patrulea trimestru

Deutsche Bank AG, cea mai mare banca din Germania, a raportat pierderi record de 4,8 miliarde euro (6,2 miliarde dolari) in al patrulea trimestru, dupa ce tranzactionarea actiunilor si obligatiunilor a fost afectata de cea mai severa criza financiara de la Marea Depresiune.

In aceeasi perioada a anului trecut, banca anuntase un profit de 953 milioane euro, potrivit unui comunicat publicat pe pagina de internet a institutiei. Datele raportate joi sunt in linie cu rezultatele anterioare, relevate pe 14 ianuarie.

Directorul executiv al bancii, Josef Ackermann, declarase luna trecuta ca incepe noul an "cu ceva incredere", dupa renuntarea la activele toxice si disponibilizarea a 1.200 de angajati, scrie Bloomberg, citat de NewsIn.

"Deutsche Bank s-a folosit de al patrulea trimestru pentru a face curatenie, pentru a putea incepe anul 2009 fara obligatii vechi", a declarat un economist. "Am intampinat cea mai severa situatie in ceea ce priveste contractele si tranzactionarea in 2008. Nu poate fi mai rau in 2009", a mai spus acesta.

Banca a anuntat in repetate randuri ca nu are nevoie sa creasca capitalul si nu planuieste sa foloseasca fonduri din planul de 480 miliarde euro al guvernului German, pentru salvarea sistemului financiar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri