Economiile dezvoltate din vestul Europei incep sa se gandeasca din ce in ce mai mult la revolutionara cota unica. In urma cu zece ani, tarile din fostul bloc sovietic au dat startul noului curent de relaxare fiscala, bazat pe o cota unica de impunere a veniturilor persoanelor fizice si a companiilor. Drumul a fost deschis de Estonia cu o cota de impozitare de 26%, apoi au urmat Letonia, Lituania, Slovacia, Rusia, Serbia, Ucraina, Georgia, Romania, Rebelii Europei, asa cum au fost numiti de Franta si Germania, state oponente diminuarii fiscalitatii, au devenit economii performante si o mare atractie pentru investitorii straini. Primul stat care a reactionat la noua politica fiscala a Europei a fost Austria, care a decis diminuarea taxarii companiilor si persoanelor fizice de la 50% la 34%. Teoria, sustinuta de unii analisti, conform careia noua structura de taxare este potrivita pentru statele aflate in curs de dezvoltare si mai putin pentru cele cu economii consolidate este pe cale sa se schimbe.

Spania a anuntat ca o varianta a reducerii evaziunii fiscale ar fi introducerea cotei unice de impozitare, de 30%. Guvernul grec are in vedere aplicarea unei cote unice de impozitare de 25% in locul unui sistem progresiv de impunere cu trei trepte, 15%, 30% si 40%. Formatiunea favorita in alegerile federale din Germania, Uniunea Crestin-Democrata, a anuntat ca sustine nivelul unic de impozitare de 25% atat pentru veniturile persoanelor fizice, cat si pentru profiturile companiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri