Gazprom ar putea intrerupe livrarile de gaz catre Ucraina la 8 martie

Gazprom ar putea intrerupe livrarile de gaz catre Ucraina, tara de tranzit pentru aprovizionarile europene, daca autoritatile de la Kiev nu vor plati pana la 8 martie o datorie de 400 de milioane de dolari, a informat Kommersant.
Potrivit cotidianului, directorul financiar al societatii ruse, Andrei Kruglov, a facut o declaratie in acest sens in fata consiliului de administratie reunit cu usile inchise in cursul zilei de ieri, relateaza AFP.

"Daca 400 de milioane de dolari nu vor fi platiti la 7 martie, atunci vom fi nevoiti sa intrerupem livrarile de gaz Ucrainei la 8 martie" a spus un participant la reuniune.

Rusia a intrerupt livrarile catre Ucraina la 1 ianuarie, provocand o indelungata criza a gazului, ce a afectat mai multe state europene. Un compromis a fost gasit la 19 ianuarie si livrarile au fost reluate.

"Conducerea Gazprom va intensifica actiunile pentru respectarea clauzelor contractului existent cu Ucraina", a spus miercuri societatea rusa, potrivit NewsIn.

Societatea ucraineana Naftogaz a avertizat saptamana trecuta ca nu va putea plati Gazpromului din cauza cresterii "catastrofale" a numarului facturilor neplatite de clientii nationali.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri