Deficitul public al Frantei va depasi fara indoiala nivelul de 5% din PIB in 2009, cu mult peste plafonul impus de Uniunea Europeana de 3% din PIB, a anuntat marti premierul francez François Fillon, ce estimeaza o comprimare a economiei cu 1-1,5% in acest an.

Seful guvernului francez, intrebat de postul de radio Europe 1 in legatura cu deficitul public, a spus ca acesta "va fi cu siguranta mai mare de 5%". "Nimeni nu poate sti in prezent cand vom iesi din aceasta criza. Ceea ce stim este ca 2009 va fi in intregime un an marcat de criza", a adaugat acesta.

Fillon a estimat la "circa 50 miliarde" euro deficitul supliementar din 2009. "Masurile fiscale vor costa cel putin 20 miliarde euro, iar planul de relansare 30 miliarde", a spus Fillon, care a estimat ca deficitul se va adanci la circa 5,5% din PIB, cifra comparabila cu previziunile anterioare ale Comisiei Europene, de 5,4% din PIB.

Cabinetul ministrului bugetului, Eric Woerth, a indicat ca deficitul Frantei va depasi in acest an 100 miliarde dolari, echivalent cu 5,2% din PIB, anunta AFP, citat de NewsIn.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si