Ministrul francez al economiei cere bancilor sa nu mai acorde stimulente in actiuni

Ministrul francez al economiei Christine Lagarde a declarat ca a cerut conducerii grupului bancar Societe Generale (SocGen) sa nu mai acorde optiuni de cumparare de actiuni (stock-options) si sa nu le mai exercite pe cele acordate deja, relateaza Reuters.
"Chiar sper ca directorii Societe Generale vor avea simtul necesar pentru interesul general de a merge mai departe", a declarat Lagarde. "Ceea ce le cer este sa renunte la acordarea un astfel de optiuni in contextul actual", a precizat ministrul francez al economiei.

Presedintele Nicolas Sarkozy a criticat banca vineri pentru ca a acordat astfel de optiuni directorilor bancii, dupa ce institutia de creditare a cerut ajutor de la stat, ca sa faca fata crizei financiare, potrivit NewsIn.

Conducerea bancii a spus, insa, ca nu va exercita niciun fel de optiune de cumparare de actiuni, atat timp cat banca beneficiaza de ajutoare guvernamentale.

Astfel, banca franceza a anuntat vineri ca directorii sai au renuntat la optiunile de cumparare de actiuni aprobate de consiliul de administratie, cedand in fata criticilor guvernului si opiniei publice.

Intr-un comunicat publicat vineri dupa-amiaza, SocGen preciza ca, "pentru a favoriza o reintoarcere la o mai mare senitatate in dezbaterea privind remuneratia pe termen lung a conducerii", directorii se angajeaza sa renunte la aceste optiuni de cumparare de actiuni "atat timp cat Société Générale beneficiaza de un ajutor in fonduri proprii de la stat".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
OMS raportează un record al infectărilor înregistrate la nivel global într-o zi
Setari Cookie-uri