Moody's Investors Service a retrogradat la ‘Baa1’ de la ‘A3’, ratingurile pe termen lung privind depozitele in valuta ale OTP Bank, OTP Mortgage Bank, CIB Bank, Kereskedelmi & Hitel Bank, MKB Bank, Erste Bank Hungary, Budapest Bank si MFB Hungarian Development Bank, arata un comunicat.
Ratingurile au perspectiva negativa. Agentia de evaluare financiara a explicat ca decizia vine dupa ce a coborat marti cu o treapta ratingul Ungariei, de la ‘A3’ la ‘Baa1’, nivel cu doua trepte peste cel acordat Romaniei, argumentand decizia prin pozitia financiara slaba, care a fortat statul sa caute ajutor de urgenta la organismele internationale.Perspectiva acordata ratingurilor este negativa.

Decizia vine dupa una similara a Standard & Poor's (S&P), care a coborat luni ratingul Ungariei pentru creditele in valuta pe termen lung de la 'BBB' la 'BBB-', ultima treapta din categoria "investment grade", din cauza deteriorarii situatiei economiei ungare.

Moody's a avertizat ca o depreciere suplimentara a forintului ar putea aduce probleme semnificative sectorului privat din Ungaria, in conditiile in care firmele si populatia au luat imprumuturi mari in franci elvetieni sau euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri