Moodys a retrogradat opt banci ungare, dupa sanctionarea recenta a Ungariei

Moody's Investors Service a retrogradat la ‘Baa1’ de la ‘A3’, ratingurile pe termen lung privind depozitele in valuta ale OTP Bank, OTP Mortgage Bank, CIB Bank, Kereskedelmi & Hitel Bank, MKB Bank, Erste Bank Hungary, Budapest Bank si MFB Hungarian Development Bank, arata un comunicat.
Ratingurile au perspectiva negativa. Agentia de evaluare financiara a explicat ca decizia vine dupa ce a coborat marti cu o treapta ratingul Ungariei, de la ‘A3’ la ‘Baa1’, nivel cu doua trepte peste cel acordat Romaniei, argumentand decizia prin pozitia financiara slaba, care a fortat statul sa caute ajutor de urgenta la organismele internationale.Perspectiva acordata ratingurilor este negativa.

Decizia vine dupa una similara a Standard & Poor's (S&P), care a coborat luni ratingul Ungariei pentru creditele in valuta pe termen lung de la 'BBB' la 'BBB-', ultima treapta din categoria "investment grade", din cauza deteriorarii situatiei economiei ungare.

Moody's a avertizat ca o depreciere suplimentara a forintului ar putea aduce probleme semnificative sectorului privat din Ungaria, in conditiile in care firmele si populatia au luat imprumuturi mari in franci elvetieni sau euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri