Managerii UBS au inceput deja sa-si anunte angajatii despre posibila pierdere a locurilor de munca, potrivit publicatiei Sonntagszeitung, citata de NewsIn.

De asemenea, NZZ am Sonntag scrie ca Elvetia va primi o lovitura dura, de aceasta data, in contextul concedierii a 26.400 de angajati, masura ce ar urma sa fie anuntata in 22 aprilie.

Publicatia Sonntag anuntase in martie ca UBS va disponibiliza inca 8.000 de angajati în 2009. Banca, una dintre cele mai grav afectate de criza financiara globala, a anuntat ca va disponibiliza mai mult de 10% din totalul angajatilor, pentru a ajunge in 2009 la aproximativ 75.000 de salariati.

Oswald Gruebel, directorul executiv al UBS, afirmase deja ca o noua serie de disponibilizari va fi inevitabila.

UBS AG, cea mai mare banca din Elvetia, a anuntat, in martie, pierderi de 20,9 miliarde franci elvetieni (18 miliarde dolari) pentru 2008, mai mari decat cele indicate initial, ca urmare a costurilor legate de investigatiile autoritatilor din SUA si deprecierilor de valori mobiliare.

UBS a acceptat in februarie sa plateasca 780 milioane dolari si sa divulge numele a 300 de persoane care detin conturi secrete pentru a evita un proces in SUA, dupa ce institutia bancara a fost acuzata ca a ajutat americani bogati sa faca evaziune fiscala.

Pierderile raportate de UBS in 2008 sunt cele mai mari inregistrate vreodata in Elvetia.