Ucraina si Fondul Monetar International (FMI) au ajuns la un acord care ar trebui sa permita deblocarea a 2,8 miliarde dolari dintr-o linie de credit, a spus seful misiunii FMI la Kiev.
Ceyla Pazarbasioglu, sefa delegatiei FMI in Ucraina, a spus ca va recomanda la urmatorul consiliu al guvernatorilor ca viitoarea transa pentru Ucraina sa se ridice la 2,8 miliarde dolari.

FMI-ul a fost de acord anul trecut cu un program de creditare de 16,4 miliarde dolari pentru Ucraina, ca parte a unui plan de ajutorare a statului in contextul crizei financiare.

Banca Mondiala estimeaza ca fostul stat comunist se va confrunta in acest an cu o scadere a produsului intern brut (PIB) cu 9%, dupa o crestere economica de 2,1% in 2008.

Cresterea economica a Ucrainei a fost de circa 7% pe an, incepand din 2000, si a incetinit anul trecut la 2,1%.

Pentru 2009, guvernul prevede oficial o crestere a PIB-ului cu 0,4%, in timp ce expertii independenti estimau in februarie o comprimare de cel putin 5%, scrie NewsIn.

In contextul crizei economice globale, Ucraina a solicitat in martie un nou imprumut de un miliard dolari de la Banca Mondiala, pentru sustinerea programului de dezvoltare, conform cotidianul Pravda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri