Grupul financiar olandez ING NV va inchide operatiunile detinute in 10 din cele 48 de state unde actioneaza si va vinde intre 10 si 15 afaceri in urmatorii 3-5 ani, a declarat directorul executiv al companiei, Jan Hommen.
Intr-o prezentare pentru o conferinta din Frankfurt, publicata si pe pagina de Internet a grupului, Hommen a confirmat, de asemenea, ca ING planuieste sa stranga intre 6 si 8 miliarde euro prin vanzarea de active, scrie NewsIn.

Grupul a anuntat recent ca isi va consolida afacerile din sectorul de retail bancar din Romania, dupa ce a facut intr-un trimestru profit cat tot anul trecut.

Cu mai putine credite acordate, ING Bank Romania vrea un profit mai mare cu 10% in 2009.

ING Groep NV a raportat pierderi de 793 milioane euro in primul trimestru, din cauza deprecierilor de active si provizioanelor pentru imprumuturi neperformante. In aceeasi perioada din 2008, grupul a inregistrat un profit de 1,54 miliarde euro.

Grupul, care activeaza pe piata din 1743, vrea sa stranga 8 miliarde euro din vanzarea de active, pentru marirea capitalului. De asemenea, grupul renunta la 7.000 de angajati, in incercarea de a reduce costurile operationale cu un miliard de euro.

ING a primit 10 miliarde euro in octombrie 2008 din partea guvernului olandez. Grupul a disponibilizat pana acum mai mult de jumatate din cele 7.000 de locuri de munca pe care vrea sa le elimine, in incercarea de a reduce costurile operationale cu un miliard euro, in 2009.

Grupul ING, creat in 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden si NMB Postbank Group, a afisat prima pierdere in al treilea trimestru, cand a inregistrat o devalorizare a titlurilor, obligatiunilor, ipotecilor si activelor legate de falimentul Lehman Brothers Holdings Inc.

ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.

[Top 10 banci: Cat de grase mai sunt profiturile bancherilor in vreme de criza]


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coreea de Nord a tras două rachete cu rază scurtă
Setari Cookie-uri