Producatorul de utilaje de agricultura John Deere va investi 500 milioane dolari in urmatorii sase ani in Rusia, in timp ce productarul de bauturi racoritoare PepsiCo va majora planurile de investitii in Rusia, in urmatorii trei ani, cu un miliard de dolari, de la trei la patru miliarde dolari, relateaza Reuters, conform NewsIn.

Fabricantul de aeronave Boeing planuieste sa anunte marti crearea unei companii cu capital mixt impreuna cu cel mai mare producator de titan din lume, VSMPO-Avisma, conform unor surse citate de Reuters.

Secretarul american al comertului, Gary Locke, va fi prezent la intalnirea de la Kremlin a presedintelui american Barack Obama, cu omologul sau rus Dmitri Medvedev si va gazdui o reuniunii la care vor participa si multi oameni de afaceri americani.

In cazul in care intalnirea dintre cei doi presedinti va fi una de succes, relatiile comerciale dintre cele doua state s-ar putea imbunatati, dupa ce in 2008 schimburile comerciale intre SUA si Rusia s-au ridicat la doar 36 miliarde dolari.

"In cazul in care vom avea succes pe plan geopolitic, vom vedea un nivel ridicat al investitiilor din partea companiilor americane", a declarat Andrew Somers, presedinte al Camerei american de comert in Rusia, pentru Reuters.

"Speram ca presedintele Medvedev sa isi poata tine promisiunile legate de imbunatatirea cadrului legal. Cred ca acesta este cel mai mare inhibitor al investitiilor realizate de companiile americane, ingrijorarile legate de cadrul legislativ", a adaugat acesta.

Responsabilii americani s-au declarat in nenumarate randuri nemultumiti de cadrul legal si nivelul ridicat al coruptiei si birocratiei din Rusia, aceste teme urmand a fi abordate si cu ocazia reuniunii la nivel inalt dintre SUA si Rusia.

Pe langa reprezentanti ai PepsiCo, Boeing si John Deere, la intalnirea oamenilor de afaceri vor participa si responsabili ai ExxonMobil, Chevron, ConocoPhilips si Alcoa.