Departamentul Muncii a anuntat ca indicele preturilor de consum a ramas neschimbat, dupa ce a crescut cu 0,7% in iunie, in linie cu estimarile analistilor, arata NewsIn.

Pretul benzinei a scazut cu 0,8%, dupa ce a crescut cu 17,3% in luna precedenta, ajutand la mentinerea celorlalte preturi. Indicele preturilor produselor alimentare a scazut cu 0,3%, cel mai mare declin din mai 2002, dupa ce ramasese neschimbat in iunie, in timp ce preturile la autoturisme au crescut in iulie.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, preturile de consum au scazut cu 2,1%, cel mai mare declin din ianuarie 1950, reflectand o scadere masiva a pretului petrolului de la nivelul record de anul trecut.

"Este un semnal ca inflatia nu reprezinta inca un pericol, au existat unele discutii despre accelerarea inflatiei. Trebuie sa fim optimisti in legatura cu asta", a declarat Terry Morris, manager in cadrul National Penn Investors Trust Company.

Chiar daca cea mai grava recesiune de la cel de-al doilea Razboi Mondial incepe sa se atenueze, presiunile inflationiste raman limitate, avand in vedere rata mare a somajului si cererea slaba, sustin analistii.