Cea mai mare criza financiare din ultimele sapte decenii va avea consecinte si pe termen lung, mai ales prin cresterea somajului, care va mai continua cel putin un an, a declarat directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de Bloomberg.
"Ne vom confrunta in continuare cu cresterea somajului pentru cel putin un an", a declarat Strauss-Kahn. "Din acest punct de vedere, criza nu a fost depasita. Este prea devreme ca sa proclamam victoria, chiar daca am evitat cele mai grave situatii. Consecintele se vor simti pentru mult timp", a adaugat seful FMI, conform NewsIn.

Asa-numitul Grup 20 (al tarilor bogate si emergente n.r. ) ar trebui sa se extinda "putin" pentru a fi mai eficient, a sugerat Strauss-Kahn, si a adaugat ca organizatia nu poate exclude de la discutiile sale "un miliard de oameni din Africa."

G20 a convenit asupra unei strategii economice globale, la reuniunea din Pittsburgh ce s-a incheiat pe 25 septembrie, care vizeaza o recuperare mai echilibrata a tarilor industrializate si a celor emergente. In plus, tarile din G20 au fost de acord sa creasca usor cota de participare a tarilor emergente, ca semn de recunoastere a cresterii importantei lor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri