Sindicatul englez Unite a indicat ca acordul cu Magna clarifica incertitudinile care planau asupra celor doua uzine din Marea Britanie, la care lucreaza 5.500 de persoane, deoarece garanteaza securitatea locurilor de munca pana in 2013. Totusi, 600 de posturi ar putea disparea in urma unor plecari voluntare, dupa ce initial sindicatele se temeau ca numarul ar putea fi dublu, potrivit NewsIn.

In schimb, reuniunea intre autoritati si reprezentantii sindicatelor spaniole, pe de o parte, si reprezentantii Magna, pe de alta parte, s-a finalizat fara vreun acord. Reuniunea avea ca obiectiv negocierea proiectelor Magna pentru uzina Opel din Figueruelas, care are 7.000 de angajati. Magna intentioneaza sa reduca numarul de posturi cu circa 1.300 si sa reloce o parte din actvitate catre Germania.

Reprezentantul sindicatului britanic Unite a mai spus ca dupa incheierea acestui acord ar trebui ca fiecare guvern european interesat de soarta celor doua companii Vauxhall si Opel, inclusiv din Marea Britanie, ar trebuie sa nu piarda timp si sa finalizeze planul privind contributia financiara pe care s-o acorde Magna.