Rata somajului din Statele Unite a atins in octombrie nivelul maxim al ultimilor 26 de ani, de 10,2%, in contextul in care angajatorii au facut disponibilizari peste asteptari, ceea ce arata motivul pentru care Federal Reserve a anuntat ca dobanda cheie va ramane aproape de zero, scrie Bloomberg.
Numarul locurilor de munca a scazut luna trecuta cu 190.000, in contextul in care analistii estimau, in medie, ca piata muncii va pierde 175.000 de posturi, informeaza NewsIn.

Rata somajului a crescut de la nivelul de 9,8% din septembrie peste pragul de 10% pentru prima oara dupa 1983.

Oficialii bancii centrale americane, Federal Reserve, au declarat in aceasta saptamana ca economia ar putea ramane vulnerabila pentru o vreme si si-au reluat angajamentul de a mentine dobanda cheie aproape de zero pentru o perioada prelungita.

"Cresterea ratei somajului este extrem de nefasta. Este un mare pas inapoi un nivel atat de inalt al somajului atat de devreme in procesul de revenire", a declarat Ethan Harris, economist in cadrul Bank of America Merrill Lynch.

Numarul locurilor de munca pierdute lunar in Statele Unite a inceput sa creasca dupa prabusirea Lehman Brothers, in septembrie 2008, si a atins un nivel maxim de 741.000 in luna ianuarie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
China, cea mai mica crestere a economiei din ultimii 29 de ani