O sticla de coniac Clos du Griffier datand din 1788 a fost vanduta la licitatie pentru 25.000 de euro, luni seara, in cadrul unui eveniment unde a fost scoasa la vanzare o parte din colectia de bauturi a restaurantului parizian Tour d'Argent, informeaza AFP.

Suma obtinuta va fi donata asociatiei Petits Princes, care ii ajuta pe copiii grav bolnavi sa isi realizeze visurile, au declarat reprezentantii PIASA, societatea care a organizat aceasta licitatie, timp de doua zile, la Salons Hoche din Paris.

Cumparatorul, Raphaël Zier, un intreprinzator francez din domeniul internetului, a declarat ca sticla de coniac este "un obiect frumos", dar ca a participat la aceasta actiune in principal datorita asociatiei organizatoare, potrivit Mediafax.

Omul de afaceri in varsta de 38 de ani a declarat ca isi va face timp pentru a savura acest coniac impreuna cu prietenii sai din Londra, orasul unde locuieste. El a marturisit ca isi fixase la inceput o limita mult mai mica decat suma de 25.000 de euro, dar ca s-a razgandit in timpul licitatiei.

Alte doua sticle de coniac, intr-o stare mai putin buna, din aceeasi serie, au fost vandute cu 17.000 de euro, respectiv 15.000 de euro, in prezenta patronului restaurantului Tour d'Argent, André Terrail.

Cele trei sticle, considerate "vedetele" licitatiei, au fost scoase la vanzare avand un pret de pornire de 2.500 de euro fiecare.
In total, vanzarea celor 18.000 de sticle, din care 4% provin din pivnita restaurantului Tour d'Argent, va depasi, potrivit estimarilor, un milion de euro.

Potrivit lui André Terrail, aceasta vanzare a avut scopul de a face putin loc in pivnita restaurantului, prin scaderea stocurilor.

Dupa aceasta vanzare, in pivnita renumitului restaurant parizian, care se intinde pe doua etaje si masoara peste 1.200 metri patrati, vor mai ramane circa 420.000 de sticle de bautura.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »