Exporturile germane au crescut in noiembrie cu 1,6% fata de luna anterioara, potrivit statisticii oficiale, mult peste estimari, generand cel mai mare excedent comercial din ultimele 17 luni, insa Germania a pierdut locul de cel mai mare exportator mondial, fiind depasita de China.
Importurile au scazut cu 5,9% in noiembrie fata de luna anterioara, cand se micsorasera cu 2,9%, se mai arata in raport, scrie NewsIn.

Fata de luna similara din 2008, exporturile au scazut cu 3,1%, in timp ce importurile s-au redus cu 14,8%. Excedentul contului curent a fost de 18,1 miliarde euro in noiembrie.

Excedentul comercial a urcat in penultima luna din 2009 la 17,4 miliarde euro de la 13,4 miliarde euro potrivit datelor revizuite privind luna octombrie. Un excedent comercial atat de mare nu mai fusese atins din iunie 2008, cand era de 20,1 miliarde euro.

Totusi, pentru primele 11 luni din 2009, Germania a exportat bunuri in valoare de 734,6 miliarde euro (1.050 miliarde dolari), fiind depasita de China, care a inregistrat exporturi de 1.070 miliarde dolari, potrivit AFP. Germania are, insa, doar 82 milioane locuitori, comparativ cu populatia de 1,34 miliarde a Chinei.

AFP mentioneaza ca, pentru intregul an 2009, China a depasit probabil Germania pentru prima data dupa valoarea exporturilor.

Banca centrala a Germaniei (Bundesbank) arata luna trecuta ca perspectivele economiei germane s-au imbunatatit in ultimele luni, dupa ce cresterea a accelerat in trimestrul al treilea.

De altfel, pe 30 decembrie, asociatia exportatorilor estima ca exporturile ar putea creste cu 10% in 2010, dupa o scadere de 18% in 2009.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri